hoe2“Shiatsu is het in vertrouwen toelaten, ontspannen en de veranderingen in je lijf voelen en ervaren.”

Een shiatsu-behandeling wordt op de futon, een dikke katoenen matras, op de vloer gegeven. Het is prettig wanneer je gemakkelijk zittende kleding draagt zonder al te veel naden, ritsen, knopen. Je houdt je kleding aan tijdens de behandeling, maar je doet je  sieraden en horloge af. Om te voorkomen dat je het koud krijgt, dek ik je toe.

We beginnen met een kopje thee en een kort gesprek, waarbij je eventuele specifieke klachten kenbaar kan maken. Dit geeft mij ook de gelegenheid een indruk te krijgen van jouw conditie in samenhang met jouw dagelijks leven. Als je voor het eerst komt, nemen we hiervoor meer tijd. Dan wil ik ook graag meer weten over jouw (gezondheids-)geschiedenis en zaken die belangrijk zijn in jouw dagelijks leven.

Dan gaan we samen aan het werk op de futon. Door druk uit te oefenen, en te rekken en te strekken breng ik de energie in de meridianen in beweging, zodat deze weer vrij kan stromen. Wat in eerste instantie gevoelig of soms zelfs pijnlijk voelt, maakt plaats voor ruimte en ontspanning.

Ik neem anderhalf uur de tijd voor onze ontmoeting. Daarvan is een uur de daadwerkelijke behandeling.